Mikrobiologie v pivovaru
Třídenní výuka pivovarské mikrobiologie. Je určena všem, kteří chtějí znát faktory ovlivňující výslednou kvalitu vyrobeného piva.
Cena 5999 Kč za denní výuku teorie nebo praxe.
Teorie
Brno 26.-27.2.2022
Praha 12.-13.3.2022
Určeno pro:
- domácí sládky
- pracovníky pivovaru
- majitele pivovaru
Výuka obsahuje:
- Historie pivovarské mikrobiologie
- Obecná charakteristika mikroorganismů
- Pivovarské kvasinky (morfologie, taxonomie, hodnocení viability a vitality)
- Pivovarské kvasinky (morfologie, taxonomie, hodnocení viability?? a vitality)
- Kontaminanty pivovarské výroby, jejich škodlivost a metody stanovení (mléčné bakterie, enterobakterie, divoké kvasinky, sporulující bakterie a striktně anaerobní bakterie)
- Biofilmy
- Mikrobiální produkce zdraví škodlivých látek (mykotoxiny, biogenní aminy)
- Zdraví škodlivé látky: nitrosaminy
- Analýza nebezpečí a rizik (systém HACCP)
- Hygiena a sanitace v pivovaru
- Pitná voda (požadavky na kvalitu)