Pivovarská voda
Skvělé pivovary se od průměrných liší také tím, že vodu “z kohoutku” upravují podle pivovarského receptu. Upravte si vodu tak, jak je potřeba!
Brno: 2. 5. 2020
Přednáší doc. Mgr. Milan Geršl, Ph.D. – soudní znalec v oboru hydrologie a nadšený homebrewer
Cena: 1 999 Kč
PŘIHLÁSIT SEObsah přednášky:
- Požadované parametry vody pro sladařství a pivovarství, její původ a zdroje
- Historický a současný přístup k vlastnostem vod
- Vlastnosti vod požadované pro jednotlivé typy piv
- Analyzované parametry, přehled analytických metod a metod vhodných pro rutinní provozní sledování parametrů vod
- Hydrochemické zákonitosti
- Laboratorní výsledky, protokol a jeho interpretace
- Uplatnění získaných dat v praxi
- Úprava vody na požadovaný typ pivovarské vody
- Voda pro ostatní účely v pivovarnictví, kapalné odpady