Pivovarská voda

Skvělé pivovary se od průměrných liší také tím, že vodu “z kohoutku” upravují podle pivovarského receptu. Upravte si vodu tak, jak je potřeba!

Brno: 2. 5. 2020

Přednáší doc. Mgr. Milan Geršl, Ph.D. – soudní znalec v oboru hydrologie a nadšený homebrewer

Cena: 1 999 Kč

PŘIHLÁSIT SE

Obsah přednášky:

  • Požadované parametry vody pro sladařství a pivovarství, její původ a zdroje
  • Historický a současný přístup k vlastnostem vod
  • Vlastnosti vod požadované pro jednotlivé typy piv
  • Analyzované parametry, přehled analytických metod a metod vhodných pro rutinní provozní sledování parametrů vod
  • Hydrochemické zákonitosti
  • Laboratorní výsledky, protokol a jeho interpretace
  • Uplatnění získaných dat v praxi
  • Úprava vody na požadovaný typ pivovarské vody
  • Voda pro ostatní účely v pivovarnictví, kapalné odpady